Д-р Румяна Тодорова

Д-р Румяна Тодорова е специалист дерматолог в София с над 35 години опит. Извършва консултации, профилактика и прегледи и лечение в областта на дерматологията и венерологията при деца и възрастни. Професионалните ѝ интереси са в областта на общата дерматология, детската дерматология, съдовите дерматози, естетиката.


ОБРАЗОВАНИЕ
Завършва Медицински университет София през 1983 г. Своята специалност Кожни болести и венерология придобива през 1988 г.

КВАЛИФИКАЦИИ
- Специализации по проблемите на болничното управление и лекарствената политика в Карловият университет Чехия, в Австрия, Испания и Словения;
- Курсове за придобиване на умения в областта на естетическата медицина;
- Сертификати по мезотерапия, естетична медицина, дерматоскопия;
- Конгреси и конференции във Франция, Чехия, Гърция, Хърватска, Германия.

БИОГРАФИЯ
Д-р Тодорова започва работа през 1983 г. в Районна болница, Сливница. В последствие работи в Областния диспансер за кожни и венерологични болести София, като от 1995 г. до 2004 г. е негов директор. От 2004 г. работи в системата на здравната каса, като два пъти е била Директор на НЗОК от 2006 г. до 2009 г. и от 2013 г. до 2015 г. Работила е в ОЗОФ Доверие, МЦ 1 Елин Пелин, МДЦ Кристал София и ЗАД Алианц България Живот. От 2016 г. е част от екипа специалисти на ДКЦ Неоклиник София.