Д-р Мария Алексиева

Д-р Мария Алексиева  е специалист  ендокринолог  в София. Извършва  диагностика и лечение на заболявания, причинени от нарушената функция на жлезите  с вътрешна секреция. Работи с пациенти със  захарен диабет, затлъстяване,  заболявания на щитовидната жлеза, хипофизни , надбъбречни , менструални нарушения и  остеопороза.  Д-р  Алексиева  не преглежда деца.

  • Образование (университет, град, година, специализации) :

Завършва Медицински университет   София  през 2011 г. Своята  специалност   Ендокринология  и болести на обмяната  придобива  през   2017 г.  в УМБАЛ“ Александровска   болница.”

 Стипендиант на Български лекарски  съюз  по програма на БЛС -2015г. и 2014г. за подпомагане на докторанти и специализанти. Участие в кампании за превенция и ранна диагностика на захарния диабет към неправителствени организации  и скринингови  програми към Център за превенция на захарния диабет към Александровска  болница. Лектор на семинари за обучение за хранене на пациенти с предиабет  по европейски проект ePREDICE.  Програма за обучение на чуждестранни студенти в Университета Semmelweis, Будапеща, Унгария, Департамент по Ендокринология- август 2009г.  и в  Държавния Университет в Милано, Италия, Департамент по Ендокринология – септември 2008г.

Обучение  за консултант по кърмене, октомври 2020г. до  момента  Владее  английски  език.

  • Допълнителни квалификации (конгреси, сертификати, членства в професионални организации): Следдипломни обучителни курсове на EASD;

Курс  по Ехография на щитовидна жлеза

Член на Български лекарски съюз, Българско дружество по ендокринология

Участие в национални и международни  конгреси и семинари по специалността.

Участие като изследовател в клинични проучвания за лечение  на пациенти с диабет.