Д-р Иван Узунов

Д-р Иван Узунов е специалист ортопед в София с над 25 години опит. Извъpшвa диaгностикa и лeчeниe нa пaциeнти c opтoпeдични зaбoлявaния - счупвания, артрози, бoлки в cтaвитe, нaвяxвaния, възпaлитeлни и дегенеративни cъcтoяния. Интересите му са в областта на миниинвазивната ортопедия и травматология (артроскопски оперативни интервенции) и биорегенеративни методи за превенция на ставните увреди и лечение на дегенеративните състояния на ставите.

Образование

Завършва Медицински университет Стара Загора през 1991 г. Своята специалност Ортопедия и травматология придобива през 1996 г. Завършва следдипломно обучение по Здравен мениджмънт през 2003 г.

Квалификации

  • 2007 г. - Ендопротезиране на големи стави, Гърция;
  • Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността;
  • Член на Български лекарски съюз.

Биография

В периода от 1991 г. до 2002 г. д-р Узунов работи като ортопед-травматолог в МБАЛ "Стойчо Христов" Севлиево. От 2000 г. до 2012 г. в практикува в ДКЦ "Акта Медика" Севлиево, а от 2002 г. до 2012 г. е управител на СБАЛ "Акта Медика". От 2012 г. до 2018 г. е част от екипа специалисти на МБАЛ Люлин София. Работил е в Отделение по ортопедия и травматология към МБАЛ Вита София. Към момента е част от екипите специалисти на МЦ Регина Лайф Клиник / Regina Life Clinic и ДКЦ Неоклиник София.